Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petacx

4. 8. 2012 15:19
Proč tento a-sociální stát musí zkrachovat?

Proč a-sociální stát musí zkrachovat?? 8-o

http://jiritomas.blog.idnes.cz/c/139078/Proc-a-socialni-stat-musi-zkrachovat.html

-

doporucuji tam odkaz dole:

Až začnou bankrotovat státy... Investiční strategie R^ 8-o R^

0 0
možnosti

Kristoff

3. 8. 2012 12:54
Děkuji za poučný článek

Já bláhový jsem si myslel, že žiju v kapitalismu. Dle Vašich definicí však žijeme v hlubokém socialismu.

Natáhla nemakají, životní úroveň jim však neklesá, Pepa dře do úmoru aby vydělal na stále rostoucí daně a poplatky a Vladimír rozdává přátelům to co Pepové vydělají.

0 0
možnosti

silver.bullet

3. 8. 2012 10:46
To co jste popsal jako komunismus bod a)

proběhlo v Zimbabwe.. Mugabe vyhnal / nechal zabít bílé farmáře a jejich půdu rozdělil bezzemkům a veteránům z dob boje proti Rhodézské bílé vládě.. Během několika měsíců farmy zpustly, přestaly vynášet a během roku se z dřívější obilnice Afriky a exportéra zemědělských výrobků stal čistý příjemce humanitární pomoci.

Je Mugabe komunista a vládne v Zimbabwe komunistický režim?

0 0
možnosti

ArmandDuval

3. 8. 2012 18:18
Re: To co jste popsal jako komunismus bod a)

Nejsem velkým odborníkem na politickou situaci v Zimbabwe, avšak výše popsaný krok je z arzenálu radikální levice, tedy především komunistů.

Sergej

0 0
možnosti

péťovakobyla

3. 8. 2012 5:54
Blog naprosto odpovídá vaší

osobní charakteristice .:-)

1 0
možnosti

Mustrum Ridcully

2. 8. 2012 0:28
Demagogické, ale není divu.

Váš článek obsahuje pouze vaši zkreslenou představu, jak funguje řekněme socialistický stát. Ta představa je hodně ovlivněna tím, že se díváte na to, jak to bylo různými reformami a "snahami" o "integraci" určitých skupin obyvatelstva (kdy ty programy byly spíš pro ty co integrovali než pro ty co měli být integrováni) zmršeno u nás. Když se však podíváte na Dánsko nebo Finsko, kde je jak lepší kontrola toho, jak jsou jednotlivé podpory uplatňovány, tak (a to je snad ještě důležitější) je tam zároveň v mentalitě lidí, že je jim naprosto ostudná představa, že by si brali ze sociálních zabezpečení víc než skutečně potřebují nebo delší dobu než skutečně potřebují, tak uvidíte dobře fungující moderní země. Dánsko například patří mezi země, kde v posledních deseti letech měli převážně přebytkové rozpočty.

1 0
možnosti

ArmandDuval

2. 8. 2012 9:52
Re: Demagogické, ale není divu.

Děkuji za věcnou odpověď. Na neštěstí v mé přítomnosti se zrovna takový jeden Dan hrozně smutně usmíval, když viděl ceny aut v ČR a vysvětloval u toho, že si zrovna v Dánsku jedno takové auto koupil a ono kvůli neúnosně vysokým daním stálo 2,5 více než tady. Sociální stát je drahou záležitosti a někde na to musí vzít, že ano.

Sergej

3 0
možnosti

odsjezlo

1. 8. 2012 10:01
zavřít na psychiatrii a nepouštět

takové bláboly nemůže napsat normální člověk !!

3 0
možnosti

PreplnimeZaveryXV.Sjezdu

2. 8. 2012 17:25
Re: zavřít na psychiatrii a nepouštět

Souhlasim s Vami, kdy se hodlate udat na Policii ?

2 0
možnosti

tajny agent

1. 8. 2012 1:26
Aha ... takze rozdil mezi kapitalizmem a socialnim statem je

ten, ze ti dva jsou v kapitalizmu uvedomeli - vdecni a v socialnim state neuvedomeli - nevdecni ... ;-D cesky pravicak a kapitalista musi neustale pripominat svoji velikou podobu s komunisty ... tak prosim ... ;-D ja se z toho ... cesky pravicak je v podstate verny obraz komunisty jen s prevracenymi hodnotami i hrdiny ... to uz si snad vetsina lidi vsimla a proto take nazyva ceske pravicaky modrobolseviky, modrymi pionyry a pod. a tento mlady to tak krasne potvrzuje ... ;-D

5 0
možnosti

user1133

1. 8. 2012 9:29
Re: Aha ... takze rozdil mezi kapitalizmem a socialnim statem je

Takovi fanatici jsou nejnebezpecnejsi a dokazi pachat prave ty nejvetsi zverstva. Staci jim propaganda typu premluv babu s dedkem. Lidi nezabijel komunismus nebo nacismus, ale konkretni lide. Pokud jsou lide svine tak bez ohledu na rezim.

3 0
možnosti

Andy.cz

31. 7. 2012 21:12
Demence

Podle Vašeho inteligentního příspěvku soudím na gymnázium + nějaká VŠ, zřejmě ekonomie nebo pedák...... A takový "inteligenti" nám tu vládnout, politika je jich plná. Pak to tu má vypadat.

5 0
možnosti

PAVEL5

31. 7. 2012 22:26
Re: Demence

naopak, vládnou levicoví tupci, o kterých autor mluvil. Pokud jste to nepoznal, je to velmi smutné.

1 0
možnosti

Marcus12345

31. 7. 2012 20:38
realita/pohádka

Problém je, že uvedené pohádky nemají s reálným životem téměř nic společného. Sociální stát nevznikl jen tak z ničeho - příčinou byla Velká deprese v minulém století, která vedla k největší válce v historii lidstva. A poválečný sociální stát přinesl nebývalý rozmach společnosti. Těžko říct, kdy dosáhl svého vrcholu, každopádně v posledních desetiletích jsme svědky postupné eroze sociálního státu. Jednak z důvodů zneužívání a "zpohodlnění" ale také díky nekalé konkurenci - prostě Švédsku se těžko konkuruje daňovým rájům. Ovšem málokdo si uvědomuje (a masmédia o tom mlčí), že daňový ráj je nekalá soutěž - a když někdo podvádí, těžko se nad ním vítězí. Pro firmy a bohaté jedince je výhodné přemístit své sídlo někam do Karibiku - ale všichni to udělat nemůžou.

Uvidíme co přinese budoucnost - každopádně ideální kapitalismus je stejně nereálný jako ideální komunismus/socialismu.

5 0
možnosti

lecaks

31. 7. 2012 21:48
Re: realita/pohádka

Otázkou zůstává, co si pod pojmy představujete. Ideální kapitalismus Vám určitě Vaši vychovatelé neuvedli systém pana Bati, že? On totiž nepotřeboval ani odbory! Dodnes do Zlína jezdí z velmoci za mořem lidé studovat jeho systém, A je to tak prosté, stačí když se od vrátného až po nejvyššího šéfa všichni chovají jako lidé. První neděli v prosinci zajděte do Brna, probíhá tam každý rok demonstrace za čistý kapitalismus. Třeba se dozvíte víc.

Takže proč by měl být ideální kapitalismus nereálný, když ve Zlíně již po roce 1918 dokonce 20 let byl, fungoval ke spokojenosti všech. Akorát našim "spojencům" byl kromě jiných konkurenceschopných trnem v oku a tak nás v r.1938 hodili přes palubu a koncem II.sv.války ještě přidali bonus bombardováním našich firem (Škodovy závody v Plzni, Brno aj.).

Nyní se ale nedáme prodat, budeme suverénním státem. Po krachu EU určitě....R^

3 0
možnosti

user1133

31. 7. 2012 19:03
Klisoidni

Autor ma problem nejen u toho vytvoru, ale i dalsich, ze zije v zajeti jakychsi dnes jiz imaginarnich politickych klise a na zaklade toho tu kadruje. Zaslepenost z toho uplne strika. "Pepa je bude krmit do konce jejich života, oni mu za to budou vděční a on z toho bude mít dobrý pocit." mluvi za vsechno.

A na to odkud autor pochazi by mel vice studovat, ze tu vsichni spokojene zahykaji, kdy se napise komunismus, gulagy a strileni, je sice pravda, ale pripomina mi to spis ty fraze o imperialismu ze socialistickych filmu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik