Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

arrosage

28. 7. 2012 12:55
správně

Sociální stát je zločin a všichni co myslí sociálně jsou zločinci, kryptokomunisti nebo komunisti. Zlaté staré časy, kdy nic takového nebylo. Charles Dickens by mohl vyprávět. Staří si přečíst jeho reportáže ze života tehdejších lidí. Třeba sirotků.

8 0
možnosti
JH

jakubhajek

28. 7. 2012 22:26
Re: správně

Kdyby žil Dickens v komunismu, tak bude ležet z prostřelenou lebkou v masovém hrobu.

4 0
možnosti
A

agent_A54

28. 7. 2012 12:21
Mě se to líbí

na rozdíl od kritiků v diskusi. Nicméně ten model je tak 50 let neaktuální. Dnes můžete být sebepracovitější, tak pokud nebudete nějaký výjimečný odborník, nebo člověk s mimořádnými podnikatelskými nápady atd., nebo politik, mafián... tak s tou pracovitostí se nemusíte stejně prosadit na globálním trhu práce v konkurenci s velice levnou, hladovou pracovní silou v např. Asii. Nicméně daně tu zdejší práci ještě zdražují a urychlují její odchod z EU pryč...  Kapitál není loajální. To věděl již zakladatel moderní ekonomie Adam Smith autor knihy Bohatství národů. K té pracovitosti o které píšete, je tedy třeba přidat ještě něco - vzdělání, kvalitní politiku, promyšlené společenské struktury, vysokou morálku... Koukněte jak to dělají v Německu, Rakousku či Švýcarku... Nelze přehlédnout, že v zemích s vysokou, např. protestantskou, morálkou, kde je obecně nižší kriminalita a korupce... je obyvatelstvu obecně lépe. Kapitál má rád oblasti s dobrou morálkou, neb se tam cítí dobře.

5 0
možnosti
DS

VyMeTaky

29. 7. 2012 10:09
Re: Mě se to líbí

Prostředí, které nivelizuje společnost na šedivou masu, nedává prostor a ani motivaci k zdokonalování jakéhokoli podnikatelského nápadu.

0 0
možnosti
O

ondralik

28. 7. 2012 10:25
Raději nic...

Četl jsem zde několik příspěvků, jak autor je mladý, nezkušenný a jak studuje zanedbatelnou školu. Opět v tom vidím takový mezigenerační boj, kde si ti starší myslí, jak jsou skvělí.  Sami zůstávají v anonymitě, protože by odešli z rozepře jako poražení a to přece nejde (staří jsou přece vždy ti lepší). K těm zkušenostem - poučujete o nacismu, přitom ho většina z vás (dovolím si tvrdit i nad 90%) nezažila. Taky máte nastudováno a slyšeli jste pár osobních zkušeností, proč by to tak nemohli dělat ti mladí, co komunismus nezažili. To je dost pokrytecké. A k té škole - on za to nemůže, všechny vysoké školy mají otřesnou úroveň, je tedy naprosto hloupé takto posuzovat autorovu školu.

5 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

28. 7. 2012 9:23
ale pánové

přete se o levici a pravici, značně abstraktní pojmy a hlavně - najděte mně je na současné české politické scéně !! Já tam vidím pouze oportunismus jednou s příchutí (jako u tuků) pravicovou, jednou levicovou. Skutečná pravice by sama sobě nikdy nerozkradla stát a skutečná levice by si nikdy nehrála na konstruktivní opozici. :-) Když chcete někoho zbavit moci - a v politice o nic jiného nejde,  nemůžete být "konstruktivní", ale musíte být destruktivní. Čtětě Lenina (doporučuji třeba "Nejbližší úkoly sovětské moci")  , tam to je, ten tomu rozuměl. :-)

1 0
možnosti
K

kaktusak

29. 7. 2012 0:54
Re: ale pánové

Každý si hrabe pro sebe a nestará se o druhé. To je přece pravicové chování.

Lenin žil v jiné době, neměl zkušenosti s buržoazní demokracií. Marxismus není možné aplikovat dogmaticky.

0 0
možnosti
PB

arrosage

28. 7. 2012 8:39
Nezlobím se na vás

nemyslíte hlavou, myslí va vás mediální maséři. To se dá pochopit, dělá to tak dnes většina hloupých a pohodlných. A taky jste mladý. Pro mladé je všechno sranda co se zvládne levou zadní. Žádná odpovědnost za nikoho, žádná omezení, žádné osobní zkušenosti. To všechno vás omlouvá. Pokud jste poctivý člověk, rád bych si s vámi promluvil za takových 25 let. O tom, co jste tu teď napsal a co si o tom za 25 let budete myslet.

2 0
možnosti
VZP

vítek z prčice

28. 7. 2012 9:16
Re: Nezlobím se na vás

Děkuji Vám za popjem "mediální masér". Vynikající, výstižné. A dnešní masáže svojí intenzitou a působením na podvědomí překonávají i samotného Goeblese. :-)

1 0
možnosti
JN

Já, Claudius

28. 7. 2012 8:25
Dogmatismus v ryzí podobě

1 0
možnosti
JR

kadet

30. 7. 2012 21:04
Re: Dogmatismus v ryzí podobě

V čem? Naopak prostá pravda

0 0
možnosti
L

ladislav.cimr

28. 7. 2012 8:00
levice neni spatne

je mi lito, autor je pravdepodobne nedospely a absolutne nevi a netusi ze mimo velkych soudruhu a par funkcionaru tenkrat nikdo tak moc nekradl, aby nas potom musel ozebracovat, prace bylo dost, a o lidi bylo postarano, dnes jsme my obycejni lide ve stresu, bez jistot, a jen v ocekavani , jaka dalsi dan pana Kalouska a spol. napadne, ci jaky novy figl vymysli lobby pravniku a janousku a dalsicj jak na nas beztrestne vydelat a vymahat penize. Jednu jistotu mam . do konce sveho zivota budu volit uz jen ty soudruhy, protoze demokracie me zklamala a nakopla tak do zadnice, , ze uz ji nechci snad ani.za to bych odposlechy povolil, znarodnil a zverejnil, aby policie zas pomohla statu vratit ten ukradeny majetek zpet. nebo jak nam ti lide vysvetli sve chovani, svuj majetek ?  velice zvlastni ty sady a pepa hehe. ;-)

3 0
možnosti
JH

jakubhajek

28. 7. 2012 22:29
Re: levice neni spatne

Je mi vás líto.

3 0
možnosti
JK

jakadlec

28. 7. 2012 7:54
tolik polopitomin sem už dlouho nečet

autor by si měl tenhle článek schovat a přečíst tak za deset let, až dostane rozum a bude mu přes 20, pak pochopí že psal polopitomosti

2 0
možnosti
JR

kadet

30. 7. 2012 21:06
Re: tolik polopitomin sem už dlouho nečet

Naopak, tak dobře popsanou pravdu jsem dlouho nečetl a blahopřeji autorovi

0 0
možnosti
P

petrajana

28. 7. 2012 6:02
Rusové byli vždy výborní na matematiku, fyziku, chemii

ale nikdy jim nešli společenské vědy a Serjoža to potvrzuje.

3 0
možnosti
MC

máří33

28. 7. 2012 1:26
Bože bože

Popletl jste jména. Místo Pepi měl být  Hans a místo Sergeje a Ivana Pepa a Franta.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik