Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Pan Janeček to vymyslel lépe.Mínusový hlas.

1 3
možnosti
Foto

Představujete si demokracii jak Hurvínek válku. Tato instituce není na prodej, je zde jen jediná možnost - povinnost volit, avšak, a to je důležité - ZADARMO R^

4 4
možnosti
Foto

volit, je právo, ne povinnost

8 1
možnosti
VP

Poslední dobou jsem trochu natvrdlý, řekněte mi, tohle je vtip,že?

8 6
možnosti
ZZ

Prosím Vás - a co by vlastně stát dělal s těmi prodanými (či koupenými, záleží na to, z jaké strany se na to díváme) hlasy, za které dostali oni (ne)voliči po pětistovce? To by jako stát díky nim získal nějaké vlastní volební právo? Nebo by ty hlasy propadly, jako teď, když je neplatný hlasovací lístek apod. (čili by se jednalo jenom o další vyhozené peníze)?

4 3
možnosti
Foto

Hlasy by propadly. A já si myslím, že by to byly dost dobře investované peníze  - radši kvalitnější vládu za pár miliard navíc, než to co tady máme dnes o několik málo miliard levněji. Špatná vláda nás totiž nakonec stojí mnohem více než bychom zaplatili za "propadlé" hlasy.

6 7
možnosti
PK

P44a45v30e98l 44K69u51r49a77l

8. 12. 2012 20:48

Já bych měl jiný návrh- pokud by volební účast byla řekněme 40 procent pak by mělo být 60 procent parlamentru prostě NEOBSAZENO.

Prázdné židle které se na každém hlasování budou počítat jako přítomní poslanci s tím že se "zdrží" a bude to reflektovat názor 60 procent populace že se nemá vyvíjet žádná aktivita.(Sice nemá smysl aby tam chodilo těch dalších 40...)

Nebo méně radikální- pokud by se našlo řekněme 5 procent obyvatel který by přišli při volbách vhodit do urny prázdný list tak by se 10 "prázdných židlí" vždy počítalo jako přítomní nijak nevolící poslanci. (Počítat všechny kdo k volbám nepřijdou je asi zbytečně radikální)

Každopádně volby by měli umožnovat lidem deklarovat že nechtějí aby za ně vůbec někdo ze spektra stran vládl a toto by mělo být reflektováno během celého volebního období. Tedy prázdné židle v parlamentu vždy počítané jako přítomný poslanec.

6 1
možnosti

Obávám se, že by se to minulo účinkem. Velkou hrozbou jsou totiž i různí pachatelé dobra, kteří vědí přesně co chtějí a k volbám chodí pravidelně. U nás například voliči KSČM. Odhad - oslabila by slibostrana ČSSD a dost možná i ODS (která ráda slibuje živnostníkům), ovšem posílily by (na jejich úkor) strany jako KSČM, DSSS a třeba zelení. Ono, to že někdo přesně ví koho volit a myslí to se zemí dobře, není vždy zárukou dobré volby. Otázkou je, co pod tím dobrem představuje.

Kromě toho by opět zesílila role médií a různých nesmyslných průzkumů, protože spousta voličů by se v otázce "500Kč nebo volit" rozhodovala podle toho, nakolik významný bude jejich hlas. Což je vtipné, mohlo by to dopadnout jak s Paroubkem. "ČSSD to má jisté? Tak na co k těm volbám potom chodit, když bych ji volil, že... "Zato protistrana by šla v jednom šiku.

7 4
možnosti
Foto

Děkuji za přínosnou zpětnou vazbu, přiznávám, že já předkládám menší tvrdé jádro KSČM, než předpokladate Vy a i proto jsem větším optimistou.

5 3
možnosti
Foto

Vaše závěrečné rozdělení kdo půjde volit a kdo ne funguje i bez 500,- Kč. Ale jako sranda dobrý.

5 2
možnosti
KN

Strašný článek. Vy 500 Kč demokrate snad nemáte o demokracii ani elementární povědomí.

Demokracie je křehká a zároveň stabilní, pokud vládnou skuteční demokraté. Zároveň platí, pokud vládnou zodpovědné elity, tak i přes určité procento spoluobčanů, kteří se o politiku a společnost moc nezajímají, demokracie funguje . Většinu neštěstí minulého století zavinili nejen nedemokraté a populisté, ale před nimi i nezodpovědní demokraté a vládnoucí elity, které se řádně nestáraly o chod společnosti, státu atd., viz. Německo, ale kupříkladu i carské Rusko.

Pokud se elity starají o společnost, o pravidla, férové zákony,   ... demokracie, světe div se funguje.

Vy chcete jenom korumpovat hloupé lidi, ale to populisti dělají vždy. Realita je, že většinou ti nejhloupější k volbám nechodí, nebo volí tak, jak jim doporučí média, známé osobnosti, prostě bohaté vládnoucí elity. Vy jste dle mého názoru tento případ. Dle mého názoru, máte o sobě vysoké mínění a přitom si nevidíte  ani na špičku nosu.

5 10
možnosti
KN

K43a68r51e34l 90N75o47v17á90k

8. 12. 2012 18:07

Demokracie je nestabilní systém. Demokraticky se k moci dostal Hitler i Gottwald.

Jak říkal již Churchill, demokracie je špatný systém. Je z těch špatných možná nejlepší, stále je však špatným. Již Platón předpovídal náchylnost demokracie zvrhnout se do totality.

10 5
možnosti
JN

Nezklamal jste. Pobavil, jako vzdycky. ;-D

4 4
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik