Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z12d63e67n74a 61K95o29č61í

27. 12. 2012 11:26

Sergeji, už několikrát jste tady dokázal, že jste spíš idealista než praktik a člověk se skutečnými znalostmi problému, o kterém vyvoláváte diskuzi.

Ona VŠE nemá žádný patent na rozum - a vy jste navíc teprve v její půli.

Prozradím vám, že ani tolik omílaný ukazatel HDP není zcela jednoznačný - a jeho výpočty mohou být různé a v minulosti byly také velmi často upravované, podle aktuální potřeby - a to nejen u nás, ale prokazatelně např. Řecko, Španělsko, Itálie, Irsko .... a s největší pravděpodobností i dalších státech. Navíc je do určité míry i zavádějící - čím vyšší státní výdaje, tím vyšší HDP ;-)

Nějaká daňová kvóta je pak ve srovnání s tímto údajem, úplná sranda. ;-)!!

1 0
možnosti

Jen bych upřesnil: Nikoliv "čím vyšší státní výdaje", nýbrž "čím vyšší půjčky (nejen státní)".  Pokud budou nižší státní výdaje, mohou být nižší daně a tytéž peníze utratí soukromník. HDP se nezmění.

1 0
možnosti

Aha - a ověřoval jste si vy, nebo Demagog, zda se vždy mluví o stejné daňové kvótě?  Mám na mysli o stejném metodickém výpočtu?

 Pokud tomu tak je, hovoříte pan Kalousek i údaje OECD (prezentované Demagogem /nebo demagogem?/) o kvótě jednoduché. složené či konzolidované?  On je totiž mezi nimi dost výrazný rozdíl.

0 1
možnosti
Foto

Děkuji, nemusíte mě učit ekonomickou násobilku, jsem v třetím ročníku Národohospodářské fakulty VŠE. Ve všech případech se jedná o složenou daňovou kvótu. To proč došly tyto instituce při výpočtu stejného parametru došly k natolik různým výsledkům nevím, co předpokládám a komu věřím jsem naznačil. Technický samozřejmě muselo jít o různou interpretaci metodologie nebo použiti různých výchozích čísel - ale to je taky snad jasné, jak jinak by mohl vzniknout rozdíl v číslech.

1 0
možnosti

Zpochybńujete počty nejlepšího ministra financí v EU ?

1 0
možnosti

Jste si jist tou definicí složené daňové kvóty? Zejména zahrnutím "...a příspěvků na zabezpečení..." do vzorce?

0 0
možnosti
Foto

Ano, do složené daňové kvóty sociální a zdravotní příspěvky patří, zatímco do jednoduché daňové kvóty ne,.

0 0
možnosti
Foto

Současný režim získal moc tvrzením, že nebude zvyšovat daně a nebude dále zadlužovta republiku. Činí obojí, rád bych věděl, kdo je vlastně volil. Já ne !!;-O

6 2
možnosti
Foto

R88o37m23a64n 70K18o39z76e67l

27. 12. 2012 0:25

Vím o jednom starostovi, který volil TOP 09 a zdůvodňoval to: " V mé obci je 10 % nezaměstnaných, ti lidé se doma nudí a nikdo za mnou nepřijde s tím, jestli bych nechtěl něco posekat, pořezat, práce by bylo....." oponoval jsem mu, že si ti lidé zřejmě myslí, že na nic nejsou peníze. Také vím o známém, který taktéž volil TOP a dnes se mlátí do hlavy, že opravdu nečekal, že se z nich stanou takoví milovníci daní a v příštích volbách dá na protest hlas komunistům.

6 3
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik