Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

ftdolton

21. 5. 2012 19:01
Mladíku,

četl jsem některé Vaš články a nepřišlo mi rozumné na takové bláboly reagovat - je tu určitá šance, že dospějete a částečně dostanete rozum.

Chci Vás ale poprosit: neotírejte se o Martina Jurošku, který toho dokázal mnohem víc než Vy. Nejen ve studiu, ale především v práci. Má moji důvěru a respekt, byť jsem ho předsedou KSČM nevolil.

To, že kandidoval na předsedu KSČM znamená, že je ochoten, mimo jiné, zastávat se takových trdel, jako jste Vy.

0 0
možnosti
SP

ArmandDuval

21. 5. 2012 19:52
Re: Mladíku,

Vážený pane,

děkují, ale nestojím o pomoc od tohoto pána. Kdyby přišel k moci, pomohl by mi leda tak od mých poctivě vydělaných peněz a možná i ve výletu do uranový dolů.

Sergej

1 0
možnosti
K

kaktusak

21. 5. 2012 18:54
Měl byste vyžadovat náročnější podmínky a vyšší úroveň,

abyste věnoval většinu času studiu a neměl čas na nějaké brigády. Od toho vysoká škola je.

2 0
možnosti
GP

generál Patlay

21. 5. 2012 18:29
idealni to bylo za minuleho rezimu

alespon na technickych skolach. Studovalo jen nejakych 10-15% populace, tedy ti kteri na to meli bunky a kvalita se udrzovala prijimacimi zkouskami a narocnym studiem. Bylo to lacine, spravedlive a efektivni.

Pokud bude studium vyhrazeno jen pro ty majetne tak ti s talentem ale bez papinka s plnou keseni budou chybet. Budou chybet doktori, budou chybet inzenyri a zeme pujde jeste vic zu grund.

3 0
možnosti
8

837

21. 5. 2012 19:06
Re: idealni to bylo za minuleho rezimu

Přesně tak, chytrých lidí máme jen určité procento cca 10 -15 % a je skutečně neskutečně hloupé ty správné studenty namísto příjímacími zkouškami a náročným studiem vybírat podle taťovi portmonky.

Na státních školách má být kvalita a náročnost za státní peníze a kdo na tohle nemá a chce titul tak si může platit soukromou školu.

0 0
možnosti
JJ

jan jakubech

21. 5. 2012 18:17
pokud někdo využívá služeb vysokoškoláků

za stejnou cenu, jako ten, kdo vysokoškoláka živí na studiích, potom má na jeho studium správně přispívat.

on totiž to studium nikdo jiný, než daňový poplatník neplatí, v tomto případě to budou pouze rodiče studenta, například zrovna ta tolik propíraná prodavačka z kauflandu (pokud na to studium ovšem bude mít, což asi nebude).

potom zde ovšem budeme mít dvě skupiny obyvatel, jedny, kteří vychovávají (platí) vysokoškoláky a druhé, kteří se naprosto nepodílejí. ale pokud využívají služby těchto vysokoškoláků chtějí ceny stejné (protože jinak by to bylo diskriminační, že).

a ještě jedna věc: studovat může přece jít každý, nikdo v tom nikomu nebrání, je to úplně stejná možnost, jako zažádat stát o dotace, nebo využít silnici, kterou stát postavil.

používáním oslovení soudruh pro každého, kdo nevěří nebeoliberálnímu blábolu, spíš vypovídá o tom, kdo jej používá.

0 0
možnosti
MB

MacX

21. 5. 2012 17:54
Konzistentní blábol

"Ovšem v takovém případě bych vám soudruzi rád nabídl, abyste byli názorově konzistentní. Buď to elektřina, doprava i vysoké školství

zadarmo, nebo nic z toho. Jinak vaše pozice ztrácí vnitřní logiku a dopouštíte se diskriminace."

Ano, a vy taky buďte konzistentní, pokud vysoké školství, tak i to základní a střední nechť je hrazené. A je jasné, že kvůli konzistenci je potřeba zpoplatnit také armádu, policii a justici, veřejné služby typu komunikací, osvětlení a infrastruktury. JInak by vaše pozice pro zpoplatnění ztrácela vnitřní logiku.

A máme-li být po vašem konzistentní, zrušíme celý stát. Víte co, schválně to někde zkuste:-)))

Jenže,ono je snadné je blábolit, když tu vaši konzistenci nikdo nikdy takhle důsledně nebude realizovat, ale když je zrovna v kurzu placené vysoké školství, tak hned pepek vyskoč skočí a vykřikuje dle poslední módy.

1 0
možnosti
8

837

21. 5. 2012 17:39
No musíme si zvykat bude ještě hůř

Dnes jsem si tak přečetl v příloze MF Ona jak je to se základním vzděláním v Anglii.

Takže tam státní školy už jsou vysoce multikulturalizované takže úroveň toho co se tam  děti naučí je tak na úrovni našich zvláštních škol, což vysvětluje i tu zvláštnost že romští spoluobčané kteří u nás neprospívali tak tam prospívají dobře.

Takže rodičům kteří chtějí pro své děti nějaké normální vzdělání na  úrovni našich státních škol holt musí platit soukromé školy.

0 0
možnosti
C

Camino.

21. 5. 2012 20:14
Re: No musíme si zvykat bude ještě hůř

Asi mate problem s cimkoliv anglosaskym, 837...Vase negativni prispevky mi davaji pocit, ze jste prilis dlouho skolstvi zadrmo nevyuzilRv

0 0
možnosti
M

mravenecnik

21. 5. 2012 17:31
Myslíte to dobře, ale ...

např. student Lékařské fakulty UK v Praze nemá během studia čas na brigády, neboť studium je opravdu velmi náročné. A jako běžný občan taky nechci, aby mě ošetřovali lékaři, co více chodili po brigádách než na přednášky a semináře. Z těch asi 50 VŠ v České republice je asi velká část tak ubohých, že průměrný student zvládne studovat 2 i 3 obory současně nebo navštěvovat denní studium a zároveň pracovat ve firmě na plný úvazek - neptejte se mě, jak je to možné, já to nevím, ale děje se to. ;-)

1 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

21. 5. 2012 17:52
Re: Myslíte to dobře, ale ...

R^ Souhlas!

0 0
možnosti
8

837

21. 5. 2012 17:27
Ale ono když výdělečně činná generace

někomu financuje vysokou školu tak to není rozdávání zadarmo mladý muži. 

Tady je plnění a protiplnění, tedy výdělečně činná generace finacuje generaci novou platí i ty školy a za to požaduje že až bude tahle výdělečná generace  v důchodu tak ten co se mu to všechno financovalo "zadarmo" bude hezky odvádět daň důchodovou a daň zdravotní aby bylo z čeho financovat důchodce.

Dnešní pokřikování  "my školy platit nebudeme ať si to finacují rodiny" by potom mělo mít v budoucnu "protiplnění" v tom aby ta nová generace jednou řekla těm parazitům co platit nechtěli "hybaj do chudobince a zdravotním péči maximálně v lazaretu", protože vám parazitům nic zadarmo rozdávat nebudeme, na normální důchody a zdravotní péči mají nárok jen ti co nás finacovali tedy naši rodiče.

Smutné když na ekonomických školách takovéhle jednoduché věci nedokážou studentům vysvětlit.

0 0
možnosti
W

wiki5

22. 5. 2012 5:42
Re: Ale ono když výdělečně činná generace

to ze vy mate "jasno" neznamena, ze to tak je

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

21. 5. 2012 17:12
Nemůžu souhlasit!

1) "Dnešního VŠ vzdělání si studenti, ani jejich budoucí zaměstnavatelé náležitě neváží." - Jak jste k tomuto došel?

2) "... ve škole nic nedělají, nechají se po roce vyrazit..." - Max po semestru - pokud nemá 15 kreditů (u nás brzy 20), tak do 2. sem. prostě nejde.

3 a další) 4 měsíce prázdnin? Kde? Do konce června zkoušky a semestr od půlky září. ; 3 pokusy na každou zkoušku? Vůbec! U nás 3. pokus max. tolikrát, kolik let je standard. doba studia ; Ano - studují 5 let - jsou 5leté Mgr. obory a 5 let se studuje i Bc.+nMgr..

Souhlas, že by se mělo zamezit koloběhu "nechat se přijmout a pak vyhodit" i bezplatnému studiu více samostatných oborů, ale 5 let zadarmo Bc. studovat nejde (leda tam, kde mají Bc. na 4 roky), 5. rok se na 3letém Bc. platí. A ne každý student chodí do menzy, spousta si jich vaří radši doma, protože to v menze se kolikrát ani jídlem nazvat nedá...

Někdo těch 7000 Kč NAVÍC K DALŠÍM VÝDAJŮM třeba ušetří, někdo ale třeba ani nemá z čeho, i když se snaží sebevíc...

0 0
možnosti
RK

romualda

21. 5. 2012 17:10
Zdarma?

Nikdy by mne ani nenapadlo, že je VŠ studium zdarma. Už dnes vím o lidech, co si to nemůžou z finančních důvodů dovolit. Ještě nedávno u nás byla progresivní daň, kdy lidé studium v podstatě spláceli. Jinak věční studenti,co si studium natahují, tak platí už i dnes, byť nevím podrobnosti a že někdo zkouší studovat více škol a nedokončí ani jednu? Zas tolik lidí to není, pamatujme, že od 26 let už status studenta v podstatě neexistuje, člověk si musí sám platit pojištění a je to chyba i rodičů, že někomu umožní tolik roků studovat zbytečně.

Vzpomeňme si také, jak se před deseti lety mluvilo všeobecně o tom, jak je u nás vysokoškoláků málo a musí se jejich počet zvýšit. Ke zvýšení došlo a je tomu zas špatně?

2 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

21. 5. 2012 17:25
Re: Zdarma?

Dnes je bezplatná standardní doba studia + 1 rok navíc (ten bych nechala, mnohdy je nutné natahovat kvůli studijnímu pobytu v zahraničí). Pak se už platí.

A ano, taky znám celkem dost lidí, co buď kvůli penězům studium ukončili, nebo se musí celá rodina hodně uskromňovat, aby mohly děti studovat (to je i můj případ a jsem svým rodičům za jejich podporu neskutečně vděčná a logicky se snažím trávit léta na brigádách, abych si třeba notebook mohla koupit ze svého).

Jinak - ano, lidí s VŠ vzděláním bylo málo, jenže teď je problém, že na těch školách jsou skutečně obrovské masy lidí, otevírají se kolikrát naprosto zbytečné obory, jejichž náplň by šlo spojit s něčím jiným, navíc o soukromých školách je veřejně známo, že nejsou právě kvalitní, takže v těchto bodech je momentálně poněkud problém, který by bylo žádoucí vyřešit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik