Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Autore, když  Vy a Putin tak uznáváte svobodnou vůli obyvatel Krymu, proč Rusko brání samostatnosti Čečencům , Dagestáncům a ti lidé umírají pod pásy ruských tanků? Vždyť chtějí přeci jen to, co obyvatele Krymu.

12 2
možnosti
MR

M38i30l54a25n 34R92a86d96e55k

23. 3. 2014 18:28

ted jeste aby odpovedel

6 0
možnosti
Foto

R^Pane Pvljuku, zajímavý článek. Na Kazachstán jsem také pomyslela, ale Ukrajinu stavěla spíše jako memento pro ČR. Není mi jasná jedna věc: Podle výpovědi Ukrajinců, kteří pracují v Čechách (a jsou skutečně pracovití) jsem zaznamenala jeden problém: Země je zkorumpovaná. Nakolik vlastní vinou a nakolik propojením s Ruskem, tam už se výpovědi liší a nepodařily se mi k tomu dohledat oficiální informace. Podle mých informací Janukovič a jeho klan "skupoval" řadu podniků, ale stylem "buď mi to prodáš pod cenou, nebo Tě podříznu." Vyděračské bandy...a tam prý začala revoluce - ve spojení s couvnutím z EU. Možná si Ukrajinci skutečně mysleli, že je EU před jejich těžkou politickou situací zachrání...Názory ohledně toho, nakolik je Ukrajinaská korupce samostatná a nakolik financovaná a napojená na Rusko se různí. Většina Ukrajinců, se kterými jsem mluvila, vnímá napojení na Rusko. - Myslím si a vnímám to od začátku, že EU nemůže Ukrajinu zachránit, stejně jako jsou jen částečné naděje pro Čechy, že EU zamezí určitým nekalým jevům. Přesto chování běžných Ukrajinců, zejména ze západu dokážu lidsky pochopit. Zoufalost...Jak to vnímáte Vy? Kde udělala Ukrajina po osamostatnění chybu, že se nevydala cestou Kazachstánu? A nebo to nešlo? I v ČR nám neproběhla dobře privatizace a ekonomická a politická moc stále jedno jsou...Co konkrétního byste radil Ukrajincům v současné situaci? Děkuji předem za odpověď.

1 1
možnosti
Foto

Dobrý večer, rozhodně bych si nedovolil popírat zkorumpovanost pana Janukovyče a jeho přiblížených. Rozhodně soucítím se sentimentem lidí, kterým 25 let jen slibují a kradou a to v takové míře, které je dokonce i v ČR nepředstavitelná. Spojení tohoto jevu s Ruskem ale považuji za velice pochybné a to hned ze dvou důvodu 1.) míra korupce v Rusku je dnes znatelně nižší, než na Ukrajině 2.) Janukovyč ještě v listopadu chtěl do EU, což z něj sotva činí "může Kremlu". Onu integraci na poslední chvíli odmítl z ekonomických důvodu, protože by znamenala krach ukrajinské ekonomiky a tedy i jeho vlastní vlády. 

Rozdíl mezi Ukrajinou a Kazachstánem je v tom, že vláda Kazachstánu reálně něco dělá pro svou zemí a občany a nemusí tedy zdůvodňovat své vnitřní problémy vnějším nepřítelem. Elita Kazachstánu se opírá o růst svého hospodářství, budování právního státu a vnitro společenského míru, oproti tomu elita Ukrajiny loupí vlastní národ, pod záminkou revoluce přerozděluje business a lukrativní posty a poštvává jednotlivé části své společnosti proti sobě v souladu s principem "rozděluj a panuj". 

Co s tím? Nejprve je zapotřebí základní sebereflexe uvnitř ukrajinské společnosti. 25 let jsou nezávislí a mají reálnou možnost volit vládu své země. Doposud jim to přineslo pouze bídu, bordel a strach. Evidentně doposud volili špatně.

2 1
možnosti
ZK

Z70d36e51n41a 33K25o74č75í

23. 3. 2014 19:23

Ti majdanští ostřelovači patřili do stejné kuchyně ?

0 0
možnosti
Foto

Nemít rád okupanty, uzurpátory, přeshraniční agresory... To přece nejde šmahem hodit do pytle nacionalismu. Osobně si myslím, že Ukrajina zaostala, protože byla příš dlouho a hluboce sovětizována. I my musíme bojovat s tímto dědictvím, které nás ničí i čtvrt století po vymanění se z područí Moskvy.

9 1
možnosti
SS

Rusti muzici typu Sergeje maji radi jednoducha reseni, jsou na to po staleji zvykli ... Car/generalni tajemnik rozhodne a oni plni ... Odpor se tresta pobytem na Sibiri, kulkou ci nove poloniem.

5 1
možnosti
RH

Pane Pavljuku, teď vážně. Chtěl bych se zeptat na ruský pohled na věc. Jak vnímáte porušení mezinárodního práva ze strany Ruska? 1. Okupace cizího území (nad rámec smlouvy o základnách). 2. Budapešťské memorandum, na základě kterého se Rusko výměnou za likvidaci jaderných zbraní zavázalo respektovat hranice Ukrajiny. 3. Neoznačené vojenské jednotky (hovořit o domobraně s profesionální výbavou doufám nebudete).

9 1
možnosti
Foto

Kdyby mezinárodní právo skutečně existovalo, žili bychom v lepším světě. Nikdy by nedošlo ke genocidám v Africe, nikdy by nedošlo ke Kosovu, nikdy by nebyl napaden Irák. Bohužel mezinárodní právo existuje jen někdy a jen pro někoho (což prvotně není vinou Ruska, nýbrž NATO) a tedy se na něj těžko lze odvolávat jako na něco hodnotného. Samozřejmě, vždy mohu spustit argumentaci v duchu "máme zvací dopis od legitimního prezidenta Janukovyče" a "nelze porušit mezinárodní vůči vládě, která nemá legitimitu" , ale myslím, že by to bylo pokrytecké. 

Bez pokrytectví a v zůstatku říkám: Krym byl legitimně ruský, pak ho nelegitimně připojil bolševik k Ukrajině, pak přes odpor místních obyvatel byl nedemokratický přičleněn k Ukrajině, pak byl zbaven většiny ze své autonomie, pak na něm 20 let probíhala nedobrovolná ukrajinizace a pak přišel ten okamžik, kdy bez prolití krve a poprvé v dějinách někdo položil místním obyvatelům otázku: "A co vlastně chcete vy?" Mohli odpovědět ne Rusku i ne široké autonomii a tak zůstat na Ukrajině, nicméně odpověď byla zcela jasná a Vy ji znáte. A Vy jste zjevně odpůrcem svobodné vůle vyjádřené těmito lidmi. V tom je mezi námi asi ten hlavní rozdíl.

5 7
možnosti
PF

P91e17t92r 67F74o57j42t47í86k

23. 3. 2014 17:34

:-/R^R^!a zase to arogantní napadání autora oponenty...

5 5
možnosti
Foto

Člověče, že vy budete arogantní? Autor to určitě zvládne, jinak by neotevřel diskuzi. A, že se budeme s Rusama přít je asi normální. Škoda, že třeba ve sportu  úlohu Ruska pro nás přebírá pomaličku Slovensko.;-(

4 0
možnosti
RH

Pavljuku, doufám, že sem nepřiletí stíhačky domobrany na vaší ochranu před fašísty..

8 4
možnosti
Foto

Jak v článku, tak v diskuzi jsem se snažil uvádět reálné hmatatelné a ověřitelné argumenty, proč s Vámi nesouhlasím. Na Vaše emocionální výlevy reagovat nebudu.

7 3
možnosti
MR

M52i66l18a67n 82R16a64d79e43k

23. 3. 2014 17:30

kdyz prijeli Rusove do Ceskoslovenska v 1968, byli presvedceni ze jsou bud v Nemecku, a nebo take v Cesku, a ze fasiste se chteji ujmout moci. Jeden vojak dokonce se verejne zasebevrazdil, kdyz prisel na to o co go. Takze proc by to na Ukrajine melo byt jine? Muze byt a nemusi, vsak Cesi i dnes vidi ze kdyz se z protiromskych manifestaci chce udelat nackovina, staci nasadit par provokateru. A hned se muze zasahnout, demokraticky, na obranu svobody.

Ale kdyz jsem byl ve Spanelsku jeste za Franca, tak Katalanci take chteli nezavislost a radi by byli casti Francie, jelikoz se jich vetsina citi vice Francouzi nezli Spanele. Oni je ale frantici nechteji. Ale mozna se od Spanelska odtrhnou, budou volit, a ted si predstavte ze by Hollandemu ruplo v hlave a anexoval je.

4 0
možnosti
Foto

Díky, Vám také patří R^[>-]

1 3
možnosti
MK

- Nationality? 

- Russian. 

- Occupation?  

- No, no, just visiting.

6 4
možnosti
Foto

Inteligentní vtip. Mimochodem, kolik zemí za posledních 10 let okupovaly země NATO? Sorry what is your occupation sir?

5 2
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik