Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Píšete pitomosti - kdyby se deset lidí postavilo v Praze před Sněmovnu s transparentem, NIKDO je neodtáhne. Děje se tak celkem pravidelně před určitými hlasováními a nikdo to neřeší. Kdyby se na Rudé plóščadi sešlo neohlášeně pět stovek lidí a demonstrovali na podporu Putina (nebo třeba proti Pussy Riot), taky je nikdo neodtáhne. V žádné demokratické zemi by deset lidí pospolu jdoucích či stojících nikdo neoznačil za nepovolenou demonstraci. Jen v Rusku nebo v Číně. Proč? Protože jsou to myšlenkově zaostalé diktaturní státy, kde si lidé nejsou rovni a nemají svobodu projevu.

6 9
možnosti
MK

A tohle je nejlepší: „Milicionáři tehdy nebyli vůbec vidět. Ale ve chvíli, kdy demonstranti rozvinuli plakát, se najednou objevili. Bylo to jakoby vyskočili z útrob země. Milicionáři tehdy demonstranty bili a trhali plakáty. Seběhli se z různých směrů, později se ukázalo, že částečně šlo o lidi, kteří měli střežit pořádek na Rudém náměstí. Poté, co se začali sbíhat zvědavci z okolí, jeden ze zasahujících zavelel, aby nás přestali bít," uzavřela Gorbaněvská. 

Nevím, jak to bylo s tím bitím. Ale vím z Kanady, kdy jsem to neznal, jak jsem ještě s jedním Čechem sednul na lavičku v Edmoton park a krabici piv. Udělali jsme tss, tss a kde se vzali, tu se vzali policajti. Nikde tam přitom nebyli vidět

1 0
možnosti
MK

A teď jen z logiky věci. Zásah byl podle českých medii,kvůli tomu, že se omlouvali kvůli invazi. Vzhledem k tomu, že nikdo netušil, že tam někdo bude demonstrovat, tak je hloupost co píšou česká media. Prostě byl zásah na demonstranty, protože Rudé náměstí k demonstracím není určeno a je to Pietní místo. 

Ovšem z českých medii to vyznívá jako by jejich zadržení bylo cílené.

5 0
možnosti
Foto

Vážený Jiří, vážený Pavle, já ale zdaleka nejsem žádným velebitelem všech kroků současného Ruského mocenského uskupení (což píší např. i zde http://pavljuk.blog.idnes.cz/c/283682/Jak-se-ze-me-Rusaka-stal-priznivce-Pussy-Riot.html ) Já prostě a obecně nemám rád mediální manipulaci, vcelku lhostejno, zda ruskou, českou či americkou. Ostatně nechť nás rozsoudí veřejnoprávní televize. Za minutu začínají Události, co myslíte, kolik detailů dokreslujících celou událost pan reportér zapomene?

3 3
možnosti
Foto

Já tyto "informace" nesleduji a proto jste si mne "koupil" hned první větou.

2 0
možnosti
Foto

Na svobodu slova je v Rusku evidentne stale jeste prilis brzo. Ne ze by na tom byl zbytek Evropy lepe - za nazor dneska pujdete sedet i v byvale Velke Britanii :) Co mne vadi vic je autoruv okamzity zaver ze jsou za tim ty spinave americke dolary. Za prve, kde by je BHO vzal :) Za druhe - marxista marxistovi oko nevyklova. Sbohem, Sergeji Pavljuku.

3 4
možnosti
MK

Proto sleduji al-JazeeraR^

2 0
možnosti
MR

M77i43l72a72n 91R48a87d17e90k

25. 8. 2013 18:49

mno, nikdo neni perfektni a kez by Cesko bylo hnano smer Amerika, bohuzel neni -vzpomente na planovani radaru - a jelikoz znam oboji, muzu smele prohlasit ze je daleko lepe pod americou botou nezli v ruskem objeti.

A je dobre ze se da v Rusku protestovat jak se chce, pokud to neni gayparada (ano, nemam gayparady rad, ale nechci je zakazovat)

0 2
možnosti
Foto

Co na tom textu potřebujete vysvětlit?

3 0
možnosti
MM

No není to krásně Putinovský? Jsou placení ze zahraničí a prodávají svoji vlast!

4 3
možnosti
Foto

R^

Možná až Brežněvovský. Přehnal jsem to? ;-)

3 2
možnosti
RK

Tak zrovna když byla tzv. televizní krize, tak jsem se šel podívat do Sněmovny, před kterou nejdřív procházeli a pak se i zastavili zajímavé lidé, kteří měli na hlavě papírovou TV, na jejíž "obrazovce byl nalepen text, kterým nás tenkrát po celou dobu krize "bavil" Hodač.   Policie o nich pochopitelně věděla, ale nikoho nenapadlo zakročit.

1 1
možnosti
KK

Odkud jste vzal, že těch 10 zatčených bylo placeno ze zahraničí?

Máte nějaké vazby na ruskou milici a tudíž důvěrné informace, které nejsou v tisku? Děkuji.

7 4
možnosti
Foto

Vida, to jsem v článku přehlédl. Tedy i já se připojuji k Vašemu dotazu ....

1 0
možnosti
Foto

Autore,

nemáte tak docela pravdu, navíc srovnáváte nsrovnatelné. V okolí našeho zákonodárného sboru, pokud vím, jsou obecně demonstrace nepovolené, to znamená, že ani pokud splníte ohlašovací povinnost, nebude Vám to nic platné a demonstrace nebude povolena.

Spíše by se slušelo srovnávat to s úpravou manifestací kdekoliv jinde. Ano, ohlašovací povinnost tu je a pokud dojde k demonstraci bez předchozího ohlášení, pak může dojít i k jejímu rozehnání bezpečnostními silami. Před tím ale vždy nastupují (pokud nejde o demonstrace, kde rovnou i probíhá nějaká násilná činnost - házení kamení a podobně) prostředky, kdy jsou lidé opakovaně vyzváni k opuštění prostoru. Pak se též sluší ale dodat, že obvykle v našich zemích, pokud tato demonstrace spočívá výhradně v rozvinutí transparentu, pak se policie k zásahu proti demonstrujícím uchyluje až po poměrně značně dlouhé době. Hodnotí se před zásahem i to, nakolik shromáždění třeba komplikuje dopravu, či nakolik omezuje svobodný pohyb ostatních osob.

To proč bylo zasáhnuto v Rusku spočívá v principu ruského režimu, který je autokratický. Možná ani tak nešlo o zásah proti tomu, že demonstrovali jako připomínku okupace Československa před 45 lety, ale spíše proto, že hlavní a asi i jediný transparent zněl: "Za naši a vaši svobodu", který mohl být současně chápán opět jako připomínka jistých problémů s pluralitou, které ruský režim má.

Ano, četl jsem informace o tom, že není možné ohlásit demonstraci na Rudém náměstí, ale pak tedy by měla platit stejná pravidla pro všechny a záběry, které tolik kritizujete, jako manipulativní, ukazují, že ruští komunisté na Rudém náměstí manifestovali. Nepoměr pak je celkem zřejmý.

PS: je velice zajímavé, že odsouzení zásahu proti demonstrantům tentokrát přichází nejen od lidí z ODS, či TOP09, ale tentokrát se měl vyjádřit o zásahu jako o nepřijatelném, pokud jsou za zatýkáním v Moskvě politické důvody, i místopředseda KSČM Jiří Dolejš.

5 5
možnosti
Foto

Sám jste si právě přečetl mediální (byť lokální) manipulaci.

1 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik