Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak to vypadá, když autor v matematice na základní škole nedává pozor. Takže trochu násobení. V Česku je asi 8milionů oprávněných voličů. V roce 2010 v posledních sněmovních volbách nepřišlo k volebním urnám necelých

40% voličů. Tedy více než 3 miliony voličů. Kdyby každý dostal od státu, tedy z peněz daňových poplatníků těch nepatrných 500 korun, dělalo cz 1,5 miliardy korun. Takže o tom jak je to levně zacházet v autorově kůži raději nehovořil. Mimochodem to je zhruba cena všech nákladů na jedny dvoudenní volby v Česku. V případě krajských tmjdanepřišlo 60% voličů. To zvedá náklady na pětistovkaře na asi2,25miliardy korun. Člověk cz měj asi nejdříve počítat než přijde s blbým nápadem.

0 0
možnosti

Podle toho , co jste napsal Vam vubec neni jasne, co to je demokracie.:-/ Ale i diky ni, muzete zdarma psat takove to nesmysly.

0 1
možnosti
Foto

Mám velice jednoduchý dotaz, avšak nevím, jestli už náhodou v diskusi níže nezazněl: každý nevolič by dostal od státu 500,- Kč, ale z čeho by to ten stát zaplatil? Doufám, že si uvědomujete, kdo státu "přispívá" - přece my z našich daní. Platil byste osobně ze svých peněz takový typ, který zde popisujete? To už se mi více líbí hodně radikální nápad, kdy by nevolič místo obdržení dané částky musel danou částku zaplatit. 99% účast u voleb by byla téměř jistá.

1 0
možnosti

P82a77u28l 85J10a15r94o35s

10. 12. 2012 11:23

Neni koho volit?Jaky vyber jste meli za doby komunisticke vlady?

0 0
možnosti

J41o96s14e96f 94Š58p95e15r67l

10. 12. 2012 9:53

Když už, tak bych zavedl, že kdo nejde volit , zaplatí 500 kč....:o)

Já osobně bych zakázal před volbami všechny bilboardy a podobné "reklamy". Každá kandidující strana by měla povolen přesně daný rozsah volebního programu, tj jasně stručně popsat o co strana usiluje, jaké jsou její cíle v politice a podobně .Toto vše by se mohl občan dozvědět na úředních tabulích a místech k tomu určených. Tím by všechny strany měli stejné příležitosti a odpadly by takové ty populistické kampaně, které si mohou dovolit jen bohaté strany. Kdo se o volby bude zajímat skutečně, bude se po informacích shánět, komu jsou informace z volebních programů ukradené a jen chodí odhodit hlas, nebude aspoň zblblý z bilboardů. Kdo nechodí volit nikdy , toho žádným !rozumným! způsobem k volbám nikdo nedostane.

Toto je ale jen takové fantazírovaní, protože volební systém nám současné strany nikdy nezmění ( netuším jestli to musí jít i přes senát nebo ústavní soud).

4 0
možnosti

P38a62u85l 36J73a79r37o56s

10. 12. 2012 2:10

Jednoduche.Odstranit komunisty a bude pokoj.Dokud tam budou tak se republika neda dohromady nikdy.;-O

2 3
možnosti
Foto

Tímto destruktivním krokem nic pozitivního nevytvoříš. Bolševiky bych bral spíše jako lakmusový papírek (indikátor).

1 0
možnosti

Už několikrát jsem zmiňoval jinou možnost:

Volíme 200 poslanců (například).

Pokud přijde k volbám 50% voličů, mohou logicky zvolit pouze 100 poslanců, podobně když bude volit jenom 25% voličů zvolí jen 50 poslanců.

Pravda je, že se bude špatně volit 1/3 senátora, ale i to by se dalo vymyslet.

2 0
možnosti
Foto

Hezké, kdo ale určí, kdo bude při 50% účasti voličů na křeslech zbylé stovky ... ?

1 0
možnosti
Foto

A co Jan Tleskač?

1 2
možnosti

Proč každý zastánce ekonomického liberalismu si libuje v primitivních povídačkách, kde celé své okolí cpe do šablon vytvořených vlastními společenskými a myšlenkovými vzorci? 

A taky v nich často vidíme jistou nadřazenost - ti hloupí občani, hloupí voliči. Jenže právě tímto chováním dokazují, kde hledat hloupost

3 6
možnosti

Driv jsem si myslel, ze by tohle byl dobry napad. Bohuzel ted si myslim, ze by k volbam nesel skoro nikdo, kazdy chtel 500 kc a potom delal revoluci. Lidi nejsou schopny za sve ciny nest nasledky. Uz vidim jak Pepa rika :"musel jsem vzit petistovku, dneska muzou volit jenom bohaty. Jsou to hajzlove, vsechny bych je povesil." Kdyz uz neco, tak bych poplatek za volby nechal progresivni. Kazdy by treba za moznost volby musel zaplatit 1/10 mesicniho prijmu.

0 1
možnosti

Pouze by přibyl některým "podnikatelům" další důvod nepřiznávat příjmy.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik