Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

OskarPokorny

27. 7. 2012 13:44
Tendenční kecy

Úžasně tendenční článek -Bělogvardějci jsou zde líčeni jako "znalci antických jazyků", "géniové vojenské strategie" idealisté - chachacha - Proč tedy tak ostudně selhávali v prlběhu 1. světové války a ruskojaposnké války? Zahraniční vojenští pozorovatelé naopak svým zemím  hlásili epidemický alkoholismus a neuvěřitelnou neschopnost carských důstojníků, kteří díky permanentnímu alkoholovému opojení a hluposti kupily nejzákladnější chyby v taktice jako například - špatné naplánování směřování zákopů, neschopnost maskovat dělostřelecké palposty . Podle zahraničních vojeksých přidělenců byla carská armáda v naprsotém rozkladu už na začátku světové  války natož v době té občanské - jediné devizou carské armády (pozitivně hodnocenou vojenským atašé ostatních států dohody) byl obyčejný pěšák, který byl schopen překonat ty nejhorší podmínky a bojovat i v nejotřesnějším logistickém pekle (zařízeném právě těmi "vzdělanými důstojníky"). Dále tvrdit že bolševici byli nějaké nevzdělané hordy

0 0
možnosti

OskarPokorny

27. 7. 2012 13:56
Re: Tendenční kecy

je opět dost mimo protože - dkyž odhlédnu od obyčejných vojáků které se na obou stranách občasnké války skládaly s nevzdělaných rolníků tak vedení bolševiků se skládalo s velmi inteligentních a vzdělaných jedinců (kteří často ztrávili vekou část života v exilu) Lidé jako Trocký, Bucharin Kameněv a Zinověv byli určitě mnohem vzdělanější než průměrný bělogvardějský vyšší  důstojník. A co se týče krutosti si ani jedna ze stran nemá co vyčítat protože jejich akce (v průběhu občanské války - byli co se týče krutosti stejné. Po přečtení takto tendenčního článku Mam takové podezření, že vaše "důkladné" deset let získávané znalosti ruské historie se skládají maximálně ze shlédnutí posledního vekofilmu ruské provenience "Admirál" protože tento článek je prakticky přepis jeho scénáře.

0 0
možnosti

Lobo - krotitel nanotermitů

23. 7. 2012 17:23
Proč jsou dnešní Rusové takovými bolševiky

Za to může chlast:-/

1 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

23. 7. 2012 10:39
J.V.Stalin byl tedy velice schopný muž

, protože dokázal vyhrát válku, ačkoli "... neměl v roce 1941 ... téměř nikoho, kdo by byl s to bránit zemi před nepřítelem ..." Za to tedy zaslouží Josef Visarionovič klobouk dolů, doufám, že v příštím článku tuto svoji myšlenku rozvedete, Sergeji a vysvětlíte nám, jak to bylo vůbec možné a jak to tento slavný a populární státník dokázal  !

3 1
možnosti

Lobo - krotitel nanotermitů

23. 7. 2012 17:21
Re: J.V.Stalin byl tedy velice schopný muž

Měl Žukova:-P

1 0
možnosti

petrajana

23. 7. 2012 9:22
To je tedy blogerský troll

Ale pobaví. Jestli to je nová ruská generace, tak potěš pánbůh.

1 1
možnosti

certik_bertik

23. 7. 2012 9:11
ruští

důstojníci ti byli po celou historii Ruska úplně nejhorší válečníci na světě, tak v kasinech měli ramena, ale na bojišti to bylo horší

0 0
možnosti

J.K.S

23. 7. 2012 8:20
Bělogvardějci

jako elita národa? Máte na mysli ty zoufalce, které v deseti šoupli do kadetky, kde se sice dost naučili, ale rozhodně ne všichni. Hlavně se naučili chlastat a zabíjet čas. Byli to oni, kdo z nudy a furiantství vymyslel nesmysly jako ruská ruleta, kdo se choval jako prase k podřízeným, kdo nikdy nebyl odsouzený za znásilňování venkovanek a služek.

A ještě něco - když bělogvardějci, tak krasnogvardějci, ne rudogvardějci.

4 1
možnosti

Astaroth

23. 7. 2012 11:16
Re: Bělogvardějci

Presne tak, carsti dustojnici to byla neuveritelna spodina, ale vlastne slo o katalysovanou ruskou povahu.

0 0
možnosti

klondyke

23. 7. 2012 8:13
"A tak když Hitler v 3:41 22.6.1941 nakonec zaútoč"

na tu tu větu milý autor musel jistě dlouho studovat: "...neměl téměř nikoho, kdo by je byl s to důstojně ovládat a bránit zemi před ještě větším nebezpečím, než představovali bolševici."

Jistě by bylo lepší nebojovat proti Hitlerovi a soustředit se proto bolševikům, že?

A kdo vlastně vyhrál tu válku? Snad USA a GB armády, co čekaly 2,5 roku v Anglii, až jak to se Stalinem dopadne?

1 1
možnosti

bofums

23. 7. 2012 8:08
Komunismus byl vysoce humánní.

Dá se to doložit řadou důkazů. Na př. plánovitým odtraňováním všeho, co stálo v cestě při  formování

" nového soc. člověka, hrdého budovatele komunismu"! Pro škůdce byly zřízeny vhodné " proškolovací

ústavy", jejichž chovanci byli tak uvědomělí, že pro vítězství kom. pracovali bez nároku na odměnu!

Strana se postarala i o duševní očistu lidu- většinu stánků tmářství nechala přestavět  na užitečná zařízení ,

případně je zbourala.To je přece snadné k pochopení-i pro "historiky";-D;-D

1 0
možnosti

rezjirrezjir

23. 7. 2012 7:14
A když už ten problém deset let studujete

takžé doufám, že máte přečteny veškeré prvorepublkové dostupné prameny k dané problematice, pak všechny paměti českých legionářů atd. A ty o stavu ruské společnosti vypovídají něco zcela jiného než vy. Totéž platí i třeba pro články v Naší době před WWI, stejně tak o černé knize carismu. Zkrátka platí to, že Rusko bylo deset pětiletek za československem., tedy v 1918 tak zhruba na naší úrovni v r. 1848.

A také doufám, že pro těch deset milionů obětí máte vyprácovány přislušné demografické modely. Jak se ty ztráty projevují v současné demografické struktuře. Jak to, že ty hrůzy vedly k tomu, že ruské a ukrajinské Nataši rodily děti o stošet, když citlivé Česky téměř zcela přestaly rodit v r.1866 a 1914-1918 děti, což se v demografických vlnách projevuje dodnes.

A co se týče Mikoláše, tak to byl zločinec, protože zavedl Rusko do spojeneckých svazků, na které prostě nemělo.

4 1
možnosti

jarinka

23. 7. 2012 7:05
Vaše články jsou idealistické,

což k mládí patří, ale zase se to příliš neslučuje s inteligencí vrozenou Rusům. Vaše pasáže o demokratických a čestných bílých gardách jsou tragikomické. Děláte ostudu své vlasti. Rv

3 1
možnosti

rezjirrezjir

23. 7. 2012 7:17
Re: Vaše články jsou idealistické,

Mimochodem první začali vraždit bílí, a to bývalý náčelník carského generálního štábu, který nechal popravit členy nějakého venkovského sovětu. Když se to dozvěděl Děnikin, tak šli na něj mrákoty. Bruce Lockhart říká v podstatě totéž.

4 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik