Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KarelSind

5. 6. 2012 16:21
Které národy vítězí nad korupcí?

Spíš než spoléhat na čestnost, byl bych pro omezení vlivu státu, zrušení dotací a omezení státních zakázek na absolutní minimum. U tohoto minima bych poté souhlasil s on-line hospodářstvím, aby to mohl každý zkontrolovat. Ovšem prioritní je omezení vlivu státu, omezit možnosti, kde krást nebo zařizovat výhody různým skupinám. Většina korupce má jedno společné - děje se tam, kde se přerozdělují státní (lhostejno zda české nebo evropské) peníze, případně kde se schvalují předpisy výhodné pro určité firmy. Tam je třeba začít.

0 0
možnosti

petrph

5. 6. 2012 15:03
dá se toho udělat hodně,

ale těch schopných, důvěryhodných a motivovaných by musela být parlamentní většina. Strana, kterou by zastupovali by musela získat tak přes 30%, a ještě získat kvalitní koaliční partnery ochotné ji v těchto záměrech podpořit, nikoliv bojkotovat....Cokoliv méně situace neřeší, a jen určité skupině dá privilégium brát nemalé poslanecké platy a náhrady...

0 0
možnosti

AARose

5. 6. 2012 14:58
jj idealismus

Též sem idealista autore a jak jsi zmínil v článku..."čestnost"...patriotismus, hrdost, zdravé sebevědomí...to vše bylo v téhle Zemi sametově zprivatizováno kupóny strachu. Rovněž nezapomeň, že píšeš o zřízení, které oproti ostatním komunismem postiženým republikám, nepoznalo vývojově přirozené zadostiučinění v podobě prolité krve. A tak přirozeně nezbývá, neboť principy-hranice demokracie a spravedlnosti jsou úměrné k ochotě každého nad její kontrolou, vrátit se zpět a zbavit se strachu.

Není tomu ani rok, co sem se ve Stuttgartu bavil s normálními fachmany o poměrech v pracovním prostředí a slyšel sem zajímavou věc: "Tohle by si tady podnikatel nedovolil, protože by dostal na držku.";-)

Pouze se nám projektuje to, co sme sami stvořili!

0 0
možnosti

alex hart

5. 6. 2012 14:30
Člověče, vy jste se právě probudil? -1-

Vážený autore,

vy jste buď velice naivní, a nebo navedenej.  To, co byste chtěl udělat, se nadá dosáhnout bez těžkého boje a beze ztrát na životech. Ať se podíváte do historie kamkoliv, vždy když šlo o peníze, šlo při tom i o život. Ať už ve staré Číně, kde císaři obdaření absolutní mocí své nehodné úředníky brutálně popravovali, nebo do Chile v roce 1973, kde nějaký naivní Allende vyhrál pokojné volby a myslel si, že to bez boje vyhraje i proti opozici, tj. velkostatkářům a americkým těžním koncernům a CIA, kteří jej za vzájemné asistence nechali rozstřílet na  s r a č k u, nebo v Rusku, kde bolševici už prevetivně fyzicky likvidovali kdekoho, a proti nim v občanské válce stáli bílí, kteří nebyli po pravdě řečeno o moc lepší. Ono dokonce i v té naší milované svobodomyslné Americe, když severní část USA chtěla zrušit otroctví, aby měla mobilní pracovní sílu do továren, čímž jí tak trochu chtěla sebrat těm velkým rančerům na jihu, tak když šlo do tuhého, tak tekla krev, a ne málo.

0 0
možnosti

alex hart

5. 6. 2012 14:34
Člověče, vy jste se právě probudil? -2-

Vždycky, když jde o peníze a zejména když není předem úplně jasné, kdo to vyhraje, vždycky hrozí, že poteče krev. A to co vy navrhujete, patří do této kategorie.

.

Bylo by dobré trochu počítat, o kolika penězích se tu vlastně mluví. Dnes už se veřejně přiznává, že se ročně z veřejných peněz rozkrade zhruba 100 miliard, což se více či méně přibližuje ročnímu schodku státního rozpočtu. Tím pádem si musíme půjčit a nacpat bankám další peníze na úrocích, čímž jsou na této sviňárně více či méně zainteresovány i samy banky.  Když to spočtete, tak se za posledních 20 let rozkradlo asi tak za 2 bilióny Kč. Ty svině jsou tu samozřejmě velmi dobře zavedený, mají vliv na politiky, soudy, policii...

.

A vy si myslíte, že vám ty těžce nakradené miliardy někdo jen tak, protože vy to zrovna teď 20 let po převratu chcete, protože jste se právě teď probudil, žře vám to ty mafie bez krvprolití dobrovolně odevzdají na zlatém podnose?

0 0
možnosti

ikaika

5. 6. 2012 14:06
Pirát

Já vám říkal že dospěje - už si přečetl program ČPS;-DR^R^R^

0 0
možnosti

ivko12

5. 6. 2012 14:20
Re: Pirát

Dospěl. Má zdravé logické myšlení, které mnohým chybí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik