Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

všd

31. 7. 2012 16:50
Zapomněl jste jednu podstatnou věc

Do výzkumu a vývoje investovaly státy ohromné prostředky i v západních zemích. Možná i větší, než ve východním bloku.

Rozdíl byl v tom, že východní blok se snažil nivelizovat chudé země (Střední Asie, Čína, Vietnam, Kuba) s těmi bohatšími (Československo, DDR). To bylo jednou z příčin jeho pádu. USA byly bohatší, než SSSR, ale jejich satelit Haiti chudší, než prosovětská Kuba.

0 0
možnosti

Vlada_07

3. 6. 2012 12:20
Nějak jste zapomněl

nějak na variantu příběhu, který se v nepravidelných časových intervalech neustále opakuje . A to ten, kdy zisk je tvrdě a nesmlouvavě privatizován ( nějaké procento by mělo - neříkám že vždycky je - odvedeno na daních) a na druhé straně kolosální ztráty, způsobené povětšinou sbocekou nenažraností, jsou " znárodňovány" a placeny solidárně všemi. I těmi, co nemají .

Co Vy na to ?

0 0
možnosti

ArmandDuval

3. 6. 2012 12:42
Re: Nějak jste zapomněl

Znárodňování soukromých ztrát je jasným příznakem neúnosného vlivu korporaci na politické rozhodování a je zcela nepřípustné, v tom s Vámi souhlasím. Pokud si nějaký podnik nebo nějaká banka svojí nenažranosti a nezodpovědnosti způsobili finanční potíže, měli by se ponechat svému osudu, tedy měly by zkrachovat.

Děkuji za připomenutí,

Sergej

0 0
možnosti

Filip.Zajicek

3. 6. 2012 10:14
Reakce na článek aneb Rychlokurz zdravé pokory pro nadměrně

neoliberálně smýšlející(ho) http://filipzajicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=271538&bk=87068

2 0
možnosti

prezent

2. 6. 2012 17:36
Nespadl jste z Marsu?

Asi žijete na jiné planetě.To co jste napsal je pouhá fikce.Netuším kde to takto funguje,ale Čechy to nebudou.Za posledních dvacet let náš stát ovládají jiné skutečnosti než jste popsal.Je to silně idealizovaný pohled  který má ke skutečnosti hodně daleko.Chtělo by se to probudit.

0 0
možnosti

Astaroth

31. 7. 2012 17:54
Re: Nespadl jste z Marsu?

To je takove slohove cviceni na tema "Co nam rekli prvni semestr na modrem VUMLu (=VSE)". Proste driv do techto tvarnych mladicku cpali, ze vudci roli ve spolecnosti ma KSC a oni se stali komsomolci, dnes jim cpou, ze vudci roli ve spolecnosti ma trh a oni se stanou mladymi konservativci.

0 0
možnosti

Petr-liska

2. 6. 2012 17:33
černo-bílé vidění světa

Stejně jako socialismus má i kapitalismus mnoho podob. Socialismus-od striktně centrálně řízené politiky(zastánce této politiky si klidně nazávejte soudrhy),přes hybridní model Číny po státy kapitalistické se silnou sociální politikou(Švédsko). Nerozumím tomu,proč podobnými články vyvoláváte antipatie mezi podnikatelskou sférou a "obyčejnými lidmi". Díky podnikatelům dochází k vámi zmíněnému technickému pokroku díky investicím a vytváření pracovních pozic pro "obyč.lidi",stejně tak díky "obyčejným lidem" kupujícím jejich produkty podnikatelé existují.Škoda je,že osvícených podnikatelů Baťova typu není mnoho.

1 0
možnosti

ArmandDuval

2. 6. 2012 17:45
Re: černo-bílé vidění světa

Samozřejmě, že je to tak. Ale kdybych to téma měl popsat ve vši jeho šíři a kráse, tak by z toho byla kniha a ne článek. Proto mi nezbývá než si pokaždé vybrat nějaký úzký segment reality, zjednodušit ho tak, aby se vešel do jednoho jediného článku a znovu a znovu všem opakovat, že nedovedu podchytit všechnu různorodost a moudrost světa do několika málo odstavců, ukažte mi někoho kdo to umí a já Vám ukážu, že taky umím kritizovát.:-)

Sergej

0 0
možnosti

taras

2. 6. 2012 17:25
Ekonomie jako součást vysokých škol by měla být zrušena a mý

0 0
možnosti

taras

2. 6. 2012 17:39
Re: Ekonomie jako součást vysokých škol by měla být zrušena a mý

(pardon, asi jsem cvrnknul o enter) mýliti se má právo každý, ale pouze ve věcech, které jsou nové, ne v něčem, co je obecně známo. Ekonomii studovat pouze jako postgraduální studium minimálně po pěti letech praxe v řízení výroby a podnikání.

Neboť to, co produkují hejkalovsky zaměřené VŠ, to je skutečně úděsné, připadají mi jako absolventi dělnických přípravek, kterým nalili do hlavy ideologii a pak je pustili do praxe, na vedoucí místa.

Mladý muži, mýlíte se tak, že na to nemáte právo. Máte tam několik těžkých logických i věcných chyb, ale nejhezčí je vaše premisa, že každou teorii má prověřit praxe a tedy že centrální plánování a direktivní způsoby řízení ekonomiky, protože tenhle systém prohrál v soutěžení s kapíkem, je neperspektivní. Ale jo, o debilitě systému bych mohl vyprávět mnohé, jenže jste si neuvědomil, že právě jsme svědky těžkého planetárního selhávání kapitalismu jakožto ekonomického systému i jako základu pro společenskou existenci. To vám proboha nedochází?

0 0
možnosti

stařec bez moře

2. 6. 2012 13:13
Jen se do něj moc nenavážejte

vždyť říká samé obecnosti. Je jasné, že pokud se domácím podnikatelům daří, je to lepší než když se daří vietnamským trhovcům. Nesmí to ale být vykuci, kteří daní na Kajmanech. To potom vyjde skoro nastejno.

0 0
možnosti

Vlada_07

3. 6. 2012 12:24
Re: Jen se do něj moc nenavážejte

Obraz v článku nepokrývá celou realitu, takže kritika je myslím zcela zasloužená. Vaše předposlední věta ovšem poměrně přesně české tzv. podnikatelské elity popisuje.

0 0
možnosti

strycek-Joe LLC

2. 6. 2012 11:36
Ještě se budete muset hodně učit

Sergeji. Informace, čerpané z tzv. médií k pochopení světa nestačí, neboť jde o propagandu současného režimu. To, že jde o propagandu se pozná podle toho, že to, co říkali dříve již dnes neplatí a je vše naopak.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

2. 6. 2012 12:14
Re: Ještě se budete muset hodně učit

Ale drahý pane... Situace se mění. To co mohlo platit před 100 lety dnes už dávno platit nemusí... a co platí dnes nemusí platit za 10 let. (ono to nemusí platit ani za minutu)

To jsou vnější podmínky kterým se společnost jako celek musí přizpůsobovat nechce li přestat existovat. A situace se může měnit z minuty na minutu a chceme li být skutečně úspěšný pak se musí veškeré složky taky být schopné přizpůsobovat z minuty na minutu.

Rigidní zákon který platí 50 let nadělá víc škody než užitku. Zákony se musí neustále přizpůsobovat podmínkám. Podniky musí vznikat a zanikat podle potřeby, Služby které stát poskytuje se musí měnit podle potřeby a i tak se musí měnit daně. A upřímě... v některých případech i plán na měsíc dopředu je příliš velký výhled do budoucnosti.

Situace se konstantně mění a naprosto vše se musí měnit s ním. Lidi spíš vsází na "jistoty a stabilitu" ale nic takového neexsituje. Vše se musí pružně menit oběma směry... důchody, platy, dávky, nahoru i dolu.

0 0
možnosti

vlastmá

2. 6. 2012 10:49
JE VIDĚT,

že jsi toho rozumu moc nepobral a ještě by jsi ho chtěl rozdávat. Chybí ti základní znalosti a drmolíš naučené poučky těch, kterým se tyto poučky hodí. Toto nejsou urážlivé věty, ale stručné hodnocení. Pokud chceš diskutovat, jinak to snad ani nejde, pak můžeš na vlastposp@email.cz. Toto však za předpokladu, že jseš schopen a víš co to je diskuse.

3 0
možnosti

josefm

2. 6. 2012 9:13
Pavljuk,

už jednou jsem vám doporučil, ať si svá dogmata, našprtané fráze a podobné kecy jdete kázat jinam.

Věřte, že byste tímto učinil velmi moudré rozhodnutí...

6 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik