Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ftdolton

24. 5. 2012 23:53
Hele,

tak jmenujete se Sergej ..., nebo Armand, nebo je to jen schíza?

0 0
možnosti

ArmandDuval

25. 5. 2012 8:11
Re: Hele,

Těžko říct jaka je souvislost mezi pravým jménem a nickem, milý ftdoltone:-)

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

24. 5. 2012 19:02
Asi chcete platit dvojnásobné daně

Sergeji. OK, tak to nechte zprivatizovat a plat si můžete rovnou vydělit dvěma Rv

1 0
možnosti

Paeris Kiran

24. 5. 2012 21:01
Re: Asi chcete platit dvojnásobné daně

Ono by to hlavně chtělo stlačit dolů i ceny...

Číňan si sice vydělá 5 dollarů za den... (což je asi stovka) ale on za to nakoupí jídlo a nocleh na několik dní... A není objektivní důvod proč by mělo jídlo stát v Evropě o tolik víc (reálný důvod je jednak to že už 100 let mají všichni pocit že když není čístlo na výplatní pásce každý měsíc větší tak je to problém, a jednak to že se v tom oboru živí 3x tolik lidí než by bylo nutné (což musí suplovat i dotace), jenomže nikdo neví co s těmi lidmi pokud by se to skutečně zefektivnilo na to aby se náklady)

A to je problém... číňan dostává mizerný plat... ale on z něj přežije... pokud by ste dostal nominálně stejně velký v Evropě chcípnete hlady.  A jistý problém je že takového Araba nebo Rusa tyto detaily v podstatě nezajímají... jemu stačí ze Číňanovi zaplatí míň a to jak přežije v podstatě neřeší.

0 0
možnosti

kaktusak

24. 5. 2012 18:19
To je dobře, že se těmito věcmi stát zabývá.

Měl by se jimi zabývat ještě v daleko větším rozsahu. Ekonomické problémy máme mj. proto, že se stát nevýhodně zbavil svého majetku. Oficiálně se tak stalo ve jménu pravicové doktríny, ve skutečnosti aby na tom pár lidí bezpracně zbohatlo. Proto jsou vysoké daně, proto rostou dluhy, proto soukromé firmy neplatí daně, naopak vyděračsky vyžadují dotace. Ale pořád se všechno dá napravit.

Jde většinou o komerční firmy, kde není prostor pro nadměrnou byrokracii a teplá místečka.

2 0
možnosti

certik_bertik

24. 5. 2012 17:08
z vašeho

pohledu by prodej tohohle byl rozumný, z pohledu hospodáře by to bylo čisté šílenství, zaříznout zlatou slípku jen proto aby si mohl stát připadat echt libertiálně

1 0
možnosti

Paeris Kiran

24. 5. 2012 17:36
Re: z vašeho

V první řadě by měl zaříznout slepici aby neumřel hlady. Protože momentální stav je že nemá ani na zrní pro tu slepici a ta začíná umírat hlady. (až chcípne bude i to maso k ničemu)

Zaříznutí slepice a nákum něčeho méně náročného na spotřebuje je lepší než vysávání slepice dokud nechcípne.

1 0
možnosti

Stará kára

24. 5. 2012 15:16
Víte to,

že ČEPRO je účelové zařízení pro zabezpečení hmotných rezerv tekutých paliv? Neměli by je 100% vlastnit např. Rusové?

Víte to, že ČMZRB je účelová banka, státem též podporovaná. Stát se snaží o její 100% ovládnutí (které je už předjednáno). Můžeme se ptát, zda stát má podporovat rozvoj podnikání a zejména vývoz (zejména s ohledem na obdobnou činnost okolních států). Pokud ano, měl by ovládat prostředníka.

Až do nynejška jsem se domníval, že má v Aerolinkách 100 %.  Souhlasím s vaší námitkou. Vy jste nezažil ten (mnohokrát opakovaný) řev, když některá vláda uvažovala o jejich prodeji? Či jste na něj zapomněl? Prý se jedná o strategický podnik. Takže možná jsme nerozumní.

Podíl v ČEZu - jeho prodej je problematický. ČEZ byl původně ponechán v majoritním vlastnictví státu jako zásoba pro důchodovou reformu. Z toho důvodu byli manažeři zainteresováni na růstu hodnoty (tržní ceny) společnosti. Posléze vlády ČSSD od tohoto úmyslu upustili. V současnosti není prodej z hlediska tržby žádoucí.

1 0
možnosti

ArmandDuval

24. 5. 2012 15:27
Re: Víte to,

Děkuji za věcné připomínky. S většinou se neshodnu, ale probírání jednotlivých společnosti by nám zabralo příliš hodně času. Nastínil jsem směr, kterým by se mohlo ubírat možné řešení dnešních problému. Samozřejmě, že konkrétní realizace by nebyla tak prostá. Ale podle mého názoru by byla principiálně správná :-)

Sergej

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik