Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mamina2

24. 5. 2012 13:48
Hochu, hochu

Věřím, že na VŠE máš 4 měsíce prázdnin, to tam má každý, kdo není blbej nebo lempl. A že bez problémů pracuješ, takže si snadno na to studium vyděláš. Taky máš pravdu, že samozřejmě taky existuje spousta mnohem horších vysokých škol, kde mají ještě větší pohodu. Ale pak jsou školy, kde žádné 4 měsíce prázdnin nemají, jednak mají opravdu náročné učivo, opravdu hodně hodin povinné kontaktní výuky třeba v laboratoři, kde musí něco prostě udělat a ještě mají o prázdninách povinnou neplacenou praxi. To jim pak na brigádu zbývá docela málo času, ale přesto na ni často chodí, prootže leckdo těžko z penězi z domova vyjde. A vydělat najednou o 8 tisíc víc není zase tak jednoduché.

1 0
možnosti
8

837

23. 5. 2012 8:06
Tak tak když se neplatí školné

je takový titul inženýra absolutně zadarmo a nikdo si ho nemůže vážit. Opravdu hezká demagogická hloupost tohle opisovat ze svého náboženského ODS notýsku.

 

Potom by ale i platilo že když je někdo olympijský vítěz  tak pokud mu ten výcvik platil třeba sportovní oddíl tak  vlastně má tu zlatou medaily absolutně zadarmo  a nemůže si toho vůbec vážit. Vážit by se snad dalo třeba posledního místa kdyby ten sportovec do toho výcviku nacpal hodně peněz svého taťky.;-D;-D

No co tady dodat snad jen to slavné Kopeckého z jednoho bolševického seriálu: "kdyby hloupost nadnášela ........"

0 0
možnosti
8

837

22. 5. 2012 16:47
Ten nápad s tím školným

to je velmi hloupý nápad lidí kteří nevidí dál než na svůj zítřejší oběd.

Každý národ má jen určité procento chytrých lidí z kterých mohou být dobří inženýři doktoři atd. Je opravdu neskutečná hloupost snažit se část těhle chytrých z vysokoškolského vzdělání vyšachovat a nahradit je těmi hloupějšími kteří mají taťku s dostatečně naditou portmonkou a produkovat namísto chytrých inženýrů a doktorů hloupé inženýry a doktory.  Tohle dlouhodobě poškodí absolutně všechny, jakpak asi může fungovat např. ekonomika když v menežerských seslích sedí hlupci s tituly a ti chytří chodí v motérkách a dělají to co hlupec vymyslí.

Tohle už jsme tady měli v podobném gardu, hlupci se stranickou legitimací rozhodovali a řídili a jak to ekonomicky skončilo to jem viděli všichni kdo tu dobu pamatují.

0 0
možnosti
W

wiki5

22. 5. 2012 17:01
Re: Ten nápad s tím školným

samozrejme platit skolne je ten nejlepsi napad. Lidi si vazi toho za co zaplati, chovaji se odpovedneji a vazi si toho ceho dosahli. Vsechno co je zadarmo nema hodnotu a samozrejme se to pro ty, kteri to "zadarmo" museji platit, znacne prodrazuje. Hlupci nechapou, ze platit si sam za sebe nikoho nevysachuje. nastavit system, ktery tem slabsim pomuze, ale ne je rozmazli. To ma smysl, ostatni je jen dinosaur komunismu

1 0
možnosti
F

ftdolton

22. 5. 2012 3:35
Njn,

tak ještě jednou. Vyprovokoval mě k tomu Váš příspěvek v diskusi, kde píšete o "desítkách fakult ...".

Správný postřeh! Bohužel vidíte jen fakta (resp. jejich část - vnější zdání), nikoliv to co je za nimi. Neumíte vyvodit závěry. Tyto desítky fakult se nacházejí především a zejména na soukromých vysokých školách. Přesto do nich stát "lije peníze", protože pokud škola získá akreditaci, tak má nárok na finance ze státního rozpočtu.

Takže ano, nechť je na soukromých školách plně placeno za vzdělání!

0 0
možnosti
W

wiki5

22. 5. 2012 5:48
Re: Njn,

proc jen na soukromych?

0 0
možnosti
MF

falm

22. 5. 2012 1:13
Pusťte si pár starých českých filmů 30. let

ať zvíte, o čem vůbec mluvíte.

Ano, mám na mysli přesně ty oblíbení študácké komedite typu Cesta do hlubit študákovy duše nebo Škola základ života. Skrze smích rošťáren proniká i realita tehdejšího drsného života - především těch studentů, kteří museli platit vysokoškolské studium a existenčně se pohybovali na hranici bídy.

Nenechte se zmýlit jejich idylkovými "happy endy" - ve filmu, zejména komediích, tomu ani jinak být nemohlo.

Skutečnost byla mnohem tvrdší. A se svým anisociálním přístupem k životu, který z Vašich blogů čiší na sto honů, nezbývá než Vám popřát, abyste si opravdu zažil to, o čem se tady rozepisujete... ovšem v té drsné realitě a ne v oněch sentimentech filmů 30. let.

0 0
možnosti
W

wiki5

22. 5. 2012 5:49
Re: Pusťte si pár starých českých filmů 30. let

co sem vubec motate 1. republiku a filmy?

2 0
možnosti
B

burkytek

21. 5. 2012 22:35
Beru, ...

... ale rozumím rozčarování lidí... Rozumím tomu, že někdo by nestíhal brigády ke studiu (například medicína)... Ale například ekonomie a management prostě podle mě musí být první na řadě, kde se školné zavede. Sám ji studuji a brigádu stíhám (i když moje výsledky se mírně zhoršily) - snažím se na školné připravit předem. Navíc nalijme si čistého vína - netýká se to samozřejmě všech, ale okolo sebe vnímám, že minimálně tak 50% studentů v podstatě každý týden jde někam na mejdan. A kolik to stojí? Řekněme, že průměrně na takových akcích nechají 200 Kč týdně. To je 800 měsíčně, 4000 za semestr. Kdo že není schopen zaplatit dva nebo tři tisíce za semestr? Jsem pro, abychom se všichni uskromnili a na své studium si přispívali. To je ode mě vše. Vojta B. (snad víš)

1 0
možnosti
PH

dexdex

21. 5. 2012 22:51
Re: Beru, ...

200 Kč je snad jenom za vstup. Když mě to ještě bavilo, stály mě podobné večery přibližně 400 Kč (včetně lehkého jídla). Pokud má člověk přítelkyni, vyšplhá se to tak na 700. Jinak like

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

21. 5. 2012 22:01
autore já rád ze svých aní zaplatím studium

ale jen těm lidem,kteří mají schopnosti daný obor vystudovat.navíc k němu musí mít vztah a ne jen,že studují pro papír. a v neposlední řadě po oboru musí být poptávka. takže zpoplatnit by se měly všechny humanitní obory!

0 0
možnosti
PH

dexdex

21. 5. 2012 21:39
Dobrý článek, ale...

...v první řadě je nutné vyřešit neuvěřitelnou korupci a předražování státních zakázek. To je ten problém, kvůli kterému je rozpočet v mínusu.

1 0
možnosti
C

certik_bertik

21. 5. 2012 20:26
šlo

by to i bez školného pro většinu studentů by stačilo aby studovala takové ty levné programy jako mediální studia a politologie apod. a ty drahé obory jako medicína a technika, kde je šance že se absolvent uchytí tam bych mu to školné pořádně napálil a z toho by se platily ty studia těch co studují multikulti apod

0 0
možnosti
SP

ArmandDuval

21. 5. 2012 19:49
Děkuji Vám za zajímavou diskuzi.

Z nekonzistence názoru mne obviňovat nemusíte, jsem pro individuální odpovědnost a proti „solidárního“ plývání ve všech oblastech.Pod plýtváním ve školství myslím to, když platíme studium i těm, kdo na něj prostě intelektuálně nemá nebo kdo se pro svou neposednou povahu prostě neučí. V této republice jsou desítky fakult, kde se studenti tohoto typu soustřeďují a kde se na ně systematický plýtvají Vaše peníze.To, že Vám studenti tohoto typu Vaši investici na svých budoucích daních nevrátí je myslím zřejmé.Pokud by student musel za své vzdělání platit sám (třeba i po svém studiu ve formě splátek), moc dobře by si rozmyslel, zda má v jeho případě vzdělání nějaký přínos.A nedocházelo by tak často k tomu, že lidé s diplomy určitého druhu nemají o nic vyšší plat než lidé bez diplomu, vykonávají práci, kterou by zvládli i bez VŠ a co hůř, ve zcela jiném oboru než původně vystudovali. Nedocházelo by i ke ostatním druhům plýtvání.Jak by se řešil problém s nadanými a chudými jsem také naznačil.

1 0
možnosti
C

Camino.

21. 5. 2012 20:07
Re: Děkuji Vám za zajímavou diskuzi.

Mate pravdu, autore, kdyz to funguje jinde ve svete, proc by to nemelo fungovat u nas?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS