Ach ten zlý a škaredý Putin, ach děkujeme za naši svobodu!

Z českého čtenáře a diváka dělají blbce a nejhorší na tom všem je to, že se mu to povětšinou líbí. Story znáte, deset dobrých, smělých, spravedlivých Rusů se postavilo na Rudé náměstí, aby připomenuli okupaci Československa v roce 1968, na což je policie zlého a lidožroutského Putinovského režimu odtáhla pryč. Střih, komunisté v klidu na Rudém náměstí slaví jedno ze svých krvavých výročí, střih vše je jasné, v Rusku to opět jde do kytek a je třeba od něj utíkat, jak nejdál to jenom jde – k Americe. 

Pro ideově vyvážené soudruhy a soudružky zde minuta nenávisti končí a další čtení jim bude jen zbytečně pěnit krev, NSA nedoporučuje - klik - zavřete článek. Protest v Rusku je perfektně možný - a to prakticky na jakékoliv téma a na jakémkoliv místě, pokud tedy zrovna nepořádáte gay pride či sraz islamistů. Ale o můj ty bože, musí být předem nahlášený a odsouhlasený. Dobrý den, my bychom rádi tady protestovali, díky, nashle. Roztáhnu transparent, udělám foto pro Facebook, prohodím pár slov s kolegy, koukám na kolemjdoucí turisty, hm dnes je chladno, jdeme domů. End of story.

Jenže to je nuda a sotva si toho kdo všimne. Mělo by to význam, kdyby nás bylo alespoň pár set, jako těch komunistů tam tehdy, jenže to bychom jako organizace Memorial (pořadatelé protestu) museli asi jinak hospodařit s těmi americkými penězi, co je nám na boj s Putinem (zcela oficiálně a legálně) posílají. To bychom museli – nevím – šířit osvětu o událostech 1968, přesvědčovat o něčem své zabedněné spoluobčany či nedej bůh poutavě a přesvědčivě psát. To je hodně práce, hodně peněz a nejistý výsledek. Sotva by to kdo z našich amerických kamarádů pochopil, to jsou tvrdí kluci a chtěj výsledky. Musíme jednat jasně, rázně a efektivně.

Když svůj protest nenahlásíme předem úřadům, nýbrž a pouze sympatizujícím (rozumějte placeným stejnými subjekty jako my) novinářům, nezbude policii, než aby nás efektně odtáhla. My tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou: ihned všem ukážeme, jak jsme my dobří, hrdinští, spravedliví a odvážní a jak je Putin zlý a krvelačný diktátor, co se zastává každé špatnosti v ruských dějinách. Proruská média o skupince proplacených užitečných idiotů informovat nikdy nebudou a ta „nezávislá“, ta přimhouří očka a podají vše ve správném světle.

Sotva se kdo v takové České republice zamyslí nad tím, že kdyby se 10 lidí bez předchozí komunikace s úřady postavilo s naprosto totožným transparentem před budovu Poslanecké sněmovny, odtáhnou je zcela stejně jako v Rusku – PROTOŽE SE TO NA TAK KLÍČOVÝCH MÍSTECH – U POSLANECKÉ SNĚMOVNY, NA RUDÉM NÁMĚSTÍ - V NĚKTERÝCH ZEMÍCH – BEZ OHLÁŠENÍ - NESMÍ. A TEN KDO TO STEJNĚ UDĚLÁ JE BUĎ TO KRETÉN, ANEBO ZÁMĚRNĚ CHCE, ABY HO TA POLICIE ODTÁHLA. Když se to řádně ohlásí, pak ani tam, ani tady NENÍ PROBLÉM. COŽ V SSSR i ČSSR TEDA BYL. Nevadí, ach ten zlý a škaredý Putin, ach děkujeme za naši svobodu!

No řekněte, kdo ze samotných občanů svobodné a nezávislé České republiky ví, že platí pravidlo max. 3 neohlášení protestující na Sněmovní ulici. No skoro nikdo. Národ obecně málo ví a málo čte – nemá čas, rodina, povinnosti, starosti – z pohledu takového Čecha je pak vše velmi jednoduché a jasné- koukám v Rusku je zle, tady o tom píší jako o zlé věci, tj. tady je dobře – jsem spokojen, mediální produkt zbaštěn. Teď zbývá ještě to špinavé nádobí v kuchyni.

A zde celý příběh vlastně končí: pravidelně vás zasypeme vhodně směřovanými mediálními polopravdami, žádný strach, v této zemi (jako ostatně i v každé jiné) je rozpozná sotva pár lidí a ten jeden dement, co naší PR kličku rozpozná a ještě o tom i napíše blog – na toho vždy v diskuzi čeká dostatečný počet ideově připravených pravdoláskařských soudruhů.

Takže opakování matka moudrosti: Rusko fakt jde do kytek, protože deset ze zahraničí placených provokatérů dostane pokutu za neohlášenou demonstraci a půjdou dál prodávat vlastní vlast – jak se patří – na ulici. Za to tady je všechno super, ESM, NSA a hromada dalších, nebezpečných, ale naštěstí nesrozumitelných a médii opomíjených zkratek. Tak aspoň máme klidný spánek.

PS: 21.8.1968 je, bylo a vždy bude svinstvo. Ostatně stejně jako mediální manipulace. 

Autor: Sergej Pavljuk | neděle 25.8.2013 17:40 | karma článku: 31,00 | přečteno: 1911x
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10888x
Baví mě vézt se na nejnovějších vlnách online marketingu. O online marketingu toho v rámci projektu VIDEOEFEKT publikujeme mnohem více: videoefekt.cz

Seznam rubrik